PROFIELINTERIM COMMUNICATIE MANAGEMENTCOMMUNICATIEADVIESPRESENTATIES EN TRAININGENCOACHING
 
naar homepage      vorige pagina
  Een overzicht van mijn referenties

Rik Hoogenberg, Algemeen directeur Be-Value, Apeldoorn

De opdracht:
Analyseer de communicatie van Be Value, ontwikkel een resultaatgerichte en planmatige aanpak gericht op concrete resultaten en implementeer deze werkwijze als interim communicatiemanager tot de komst van een communicatiemanager in loondienst.

De referentie:
“Voor een snel groeiende professionele ICT-dienstverlener als Be Value komt er een moment dat je planmatig en goed doordacht aandacht moet besteden aan je interne- en marktcommunicatie. Quo Vadis Communicatie heeft ons daarbij buitengewoon goed geholpen. Niet alleen door de goede dingen te doen, maar misschien wel meer door ons door het proces te loodsen op weg naar professionele bedrijfscommunicatie. En passant heb ik Cees ervaren als een goede en professionele sparring partner die vanuit een positieve grondhouding werkt en de confrontatie niet schuwt.”
 www.be-value.nl

Walter Snoei, Senior communicatieadviseur Verkeer en Waterstaat

“Cees is een echte motivator. Zijn motto ‘Het moet dus het kan’ werkt aanstekelijk. Zeker tijdens mijn coachingstraject, waarin hij mij met zijn zakelijk enthousiasme enorm heeft weten te steunen. Maar ook op goede wijze pushte om mij net dat beetje extra uit mijzelf te laten halen.”

Ministerie van Verkeer en Waterstaat

De opdracht:
Trek vastgelopen proces vlot om tot een gemeenschappelijke nationale communicatiecampagne te komen over het nieuwe waterbeleid voor de 21ste eeuw. Bind en boei de betrokken bestuurlijke partners IPO, VNG en Unie van Waterschappen en zorg dat er zo snel mogelijk een gezamenlijke massamediale publiekscampagne wordt ontwikkeld.

 www.nederlandleeftmetwater.nl

 

Jenneke de Sain, Plv. Directeur Communicatie Ministerie van Verkeer en Waterstaat

“Na eerdere pogingen was het zeer noodzakelijk de campagne Nederland leeft met Water op gang te brengen. Geen makkelijke klus, zo hadden we inmiddels aan den lijve ondervonden. We zochten een zware en vooral praktisch georienteerde adviseur met een scherp ontwikkeld gevoel voor complexe politieke verhoudingen op een minstens even complex speelveld. Via Yacht heeft Cees van Doorn ons prima geholpen. In verbluffend korte tijd lag er een concreet plan en stond er een sterk en enthousiast campagneteam waar we tot op de dag van vandaag de vruchten van plukken."
 www.nederlandleeftmetwater.nl

Matthias Meijer, directeur The Customer Care Company, Nijmegen

"The Customer Care Company maakt organisaties klantgerichter. Voor ons betekent dat natuurlijk zelf het goede voorbeeld geven. Daarom hebben we Cees van Doorn gevraagd een communicatiemaxicheck uit te voeren en zo onze (markt)communicatie langs de meetlat te leggen. Resultaat: in korte tijd kregen we een compleet beeld van onze kansen en mogelijkheden. Een concrete rapportage met vooral praktische aanbevelingen waar we tot op de dag van vandaag mee vooruit kunnen." 
 www.tc3.com

Mr. A.M.M. (Ton) Sluijters, Afdelingshoofd BJZ en Communicatie

"Ik heb Cees gevraagd vanuit een positie op de achtergrond onze communicatie adviseurs te ondersteunen. Binnen korte tijd zag ik de eerste resultaten: meer structuur, een andere manier van het zoeken naar oplossingen en een herkenbare manier van werken: plannen, budgetteren, uitvoeren en rapporteren. Het zelfvertrouwen en daarmee de slagkracht waren terug."
 www.debilt.nl

Richard Rhemrev, bestuurslid Stichting Peutjutfonds
"Strategisch omgaan met de ledenwerving raakt het voortbestaan van de Stichting Peutjutfonds op middellange termijn. Op een andere manier kijken vraagt een nieuwe manier van denken en werken van het bestuur. Quo Vadis heeft ons daarbij volledig belangeloos geholpen. Niet alleen met een uitstekend marketingcommunicatieplan. Maar vooral ook met een overtuigende en enthousiaste presentatie aan het bestuur. Daarnaast beschikt Quo Vadis over een professioneel netwerk waardoor wij in staat waren ons vooraf te laten adviseren over een complexe subsidieaanvraag."

Jaap Bron, algemeen directeur Bron Groep
"Ik heb vele sprekers moeten aanhoren. Bij Cees van Doorn heb ik dat nooit als "moeten" ervaren. Integendeel: het is een feest om naar zijn voordrachten te mogen luisteren. Iedere keer weer een bron van inspiratie."
 www.jaapbron.nl

Luuk Giebels, directeur van KMBV, Kennisinstituut Zorg en Welzijn
"Ik heb Cees van Doorn een aantal malen als spreker mogen zien optreden. Kenmerkend is zijn enthousiasme, snelheid en de bijna natuurlijke manier waarop hij interactie tot stand brengt met zijn gehoor. Daarnaast weet hij ook nog waar hij het over heeft en lardeert zijn verhalen met vele voorbeelden uit de praktijk. "
 www.kmbv.nl

Serge Segboer, Account manager, Capgemini
"Cees heeft zeer professioneel geacteerd in een politiek complexe opdrachtsituatie. Mede door de inzet van Cees is het imago van ICTAL in de politieke omgeving van het programma op peil gebracht en gebleven. In de relatie met Capgemini heeft Cees zich steeds actief en loyaal opgesteld, waardoor hij ook voor Capgemini van grote waarde is geweest. Graag wil ik Cees dan ook uitnodigen om in de toekomst weer samen op te trekken."

Erik Ernst
"Het Seminar is uitstekend verlopen en jouw presentaties waren een bron van inspiratie. Graag ontvang ik de vijf digitale kadootjes. Met vriendelijke groet, Erik Ernst"

Eveline de Vlam
"Gisteren waren wij deelnemers van het seminar "Nieuwe communicatiemiddelen? Oude wijn in nieuwe zakken!". Wij vonden het een leuke afwisselende seminar en wij zijn nieuwsgierig naar uw inspirerende cadeautjes waar u naar verwees tijdens uw laatste presentatie.
Bij voorbaat dank en graag tot spoedig, Eveline de Vlam"

Willem de Wit
"Ik heb genoten van je presentatie, de laatste tijd moet ik meer voor een grote groep spreken en train mezelf in het authentiek zijn, dus dat sloot aan.
Je enthousiasme om het op te pakken spreekt me nog meer aan. je wijze van presenteren prikkelde me. Bedankt hartelijke groet Willem de Wit"

Gerda Woltjer
"Nog helemaal overtuigd dat presenteren een echt feest is ben ik nog niet, maar ik heb wel genoten van je presentatie! En ik kan meteen aan de slag met een oefening, want andere medewerkers willen ook graag wat meer weten van presenteren. Of ik in ieder geval wil overbrengen wat jij maandagavond hebt verteld. Ben erg benieuwd ben ik ook naar de beloofde literatuurlijst. Alvast bedankt, Gerda Woltjer"

Josien van de Beek
"Ik vond je verhaal boeiend, alleen jammer dat je er zo snel doorheen moest. Vond ik ten koste gaan van de kwaliteit.
Graag ontvang ik de digitale tekst van de workshop.
Alvast bedankt, Josien van de Beek"

Margreet Roose

"Gisteravond heb ik getuige mogen zijn van een fantastische presentatie die inderdaad op deze manier een feest is. Eerlijk gezegd vond ik die van jou veruit de beste, er zat vaart en humor in, hij was niet statisch zoals van die van jouw voorgangers. Inderdaad was de inleiding wat langer en de kern en de staart namen aanmerkelijk minder tijd in beslag, waarschijnlijk ook doordat je in de inleiding al dieper op de zaken in ging. Dit was geen probleem omdat er enthousiasme uit je presentatie sprak. Ik heb genoten en het was voor mij persoonlijk een hele goede les. Hartelijk bedankt, Margreet Roose"

Riet van Loon, Programmamanager Kenniscentrum e-overheid, Stichting ICTU Den Haag

Van oktober 2005 tot april 2006 heb ik Cees ingehuurd voor de implementatie van de communicatiestrategie e-overheid. Een lastig proces waarbij zoveel mogelijk spelers binnen de elektronische overheid verleid moesten worden gebruik te maken van de nieuw ontwikkelde vormen- en beeldentaal e-overheid. Cees bleek in staat bruggen te slaan tussen partijen met ogenschijnlijk verschillende doelen en belangen. Hij hielp ons duidelijke keuzen te maken in het serviceniveau dat we gebruikers willen aanbieden en zette een raamwerk neer voor de backoffice. Binnen korte tijd wist hij zo een lijn uit te stippelen op weg naar een sucesvolle implementatie.
 www.e-overheid.nl

Jan-Bart van Oppenraaij, Communicatie adviseur, gemeente De Bilt

"Mijn collega en ik werkte niet meer lekker samen, waardoor zelfvertrouwen én professionaliteit in het geding kwamen. De doortastende coaching van Cees resulteerde al snel in een een professionelere manier van samenwerken, waar zowel de afdeling als de organisatie van kon profiteren. Bijna nodeloos te zeggen dat mijn zelfvertrouwen hierdoor weer steeg."
 www.debilt.nlNeem direct contact met mij op

 


 
© Quo Vadis Communicatie 2005